Bemutatkozás

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket az oldalamon!

Pár mondatban szeretnék bemutatkozni, hogy akik még nem ismernek, azok is kapjanak egy kis képet rólam és arról, amit képviselni szeretnék a vállalkozásommal.
Gyermekkorom óta az életem részét képezi a tudatosság az egészséggel kapcsolatban, Édesanyámtól egy csodálatos mintát kaptam erre vonatkozólag. Örökké hálás leszek Neki érte!

Ahogy az iskolában elkezdtem tanulni, hamar rá kellett jönnöm, hogy nem leszek hű tagja családunk jogászdinasztiájának, engem a kémia és biológia tárgyak érdekeltek.
A gimnáziumban már céltudatosan ezzel igyekeztem foglalkozni, laborgyakorlatokra, különórákra jártam szabadidőmben, rengeteget olvastam a témában.

Mellette folyamatosan sportoltam, rövidpályás gyorskorcsolyáztam, kosaraztam, úsztam és lovagoltam.
A táplálkozással kapcsolatban azonban, annak ellenére, hogy Édesanyám, pici baba korunk óta tudatosan főzött nekünk, voltak hiányos ismereteim. Ezzel az állandó nassolásra, feldolgozott ételekből készült köztiétkezésekre szeretnék utalni.
Szerencsére sosem volt gondom se a párolt brokkoli, se a sóska vagy spenótfőzelék ízével, de még a sütőtököt is nagyon szerettem.

 

Az érettségi után a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán folytattam tanulmányaim. Itt teljesen világossá vált számomra, hogy az életemet az emberek segítésére szeretném fordítani.

A hatalmas mennyiségű tudás mellett, amit kaptam, jócskán volt részem a tömérdek mennyiségű szóbeli vizsga, laborelőtti pici, kicsi, közepes és nagy demo, de még a jegyzőkönyvírás okozta stresszből is. És a vizsgaidőszakok alatti édességcunamiból…Természetesen, nekem is meg kellett küzdenem olyan traumákkal, amelyekről bármelyikünk mesélhetne, mert mindenki életében vannak nehéz időszakok.

Mindenezek mellett, elképesztő mennyiségű kémiát, anatómiát, élettant, kórélettant, gyógyszerhatástant, gyógynövényismeretet és fitoterápiát tanultam, illetve egy olyan készséget sajátíthattam el, mint a kézzel történő gyógyszerkészítés.

Csodálatos érzés, amikor saját magad öntesz kúpot, vagy készítesz szuszpenziót a családtagodnak, barátodnak, ha arra van szüksége.

A látóköröm bővülése és személyes egyensúlytalanságaim, betegségeim vezettek oda, ahol most rengeteg időt töltök. A táplálkozástudományhoz.

Ám úgy érzem, hogy ez még csak a kezdet! Az egyetem közben elvégeztem egy budapesti, funkcionális táplálkozási tanácsadói képzést, de jelenleg is több képzésem van folyamatban, és úgy érzem, ahogy egyre többet tanulok, annál több minden érdekel és érzem azt is, hogy a tudomány kimeríthetetlen.

Az a sok-sok tapasztalás és tanulás odáig vezetett, hogy elhatároztam, szeretném megmutatni leendő pácienseimnek, hogy igenis van kiút a problémáikból.

Egy következő bejegyzésből az is kiderül, milyen esetekkel fordulhattok hozzám!

Annyit azonban elárulok, hogy aki velem fog dolgozni, annál nem ciki sem a tudatos táplálkozásról, étrendkiegészítőkről kérdezni, de ha arról van szó, még a metforminjától sem kell miattam megválnia.

Gyógyszerész vagyok, a titoktartás számomra esszenciális.

Programjaimban helyet kap a holisztikus szemlélet, a test-lélek kapcsolata, a mozgás, relaxáció fontossága, melyhez megfelelő szakemberek is segítségedre lesznek!

Gyere, tarts velem és küzdj meg az elfeledett, szabad és egészséges ÉLETedért!

Várlak szeretettel Téged is!

Dóri

Új szolgáltatás!

Szabadulás a hormonzavarokból!